#3minuter – Du Gamla Du Fria

Vill du vara med om ett Social experiment, en vänskapsaktion och ett konkret men kanske en smula naivt försök att utrota främlingsfientligheten i Sverige till förmån för mångfald och ett öppnare och ännu friare land.

Denna video är 3 minuter lång. Vi vill främja ett öppet, varmt och empatiskt samhälle.
Vi är alla lika mycket värda. Vi betyder alla lika mycket. Vi har en önskan och en utmaning.
Om du gillar bilderna på alla dessa fantastiska människor, hjälp oss göra Sverige till ett ännu varmare och öppnare land.
Nästa gång du hamnar bredvid någon du inte känner – välj bort din mobil, el.dyl.
Välj ett samtal med en medmänniska!
Investera #3minuter av din dyrbara tid på jorden av nyfikenhet och glädje såväl för Dig som för alla vi som lever och bor här. Hjälp oss att utrota främlingsfientlighet till förmån för mångfald. Efter samtalet får ni gärna fotografera varandra med mobilen, om ni båda vill så klart, och dela bilden med hashtaggen #3minuter. Ju fler som väljer att prata med varandra, vara nyfikna på varandra och främja samtalet, till förmån för en varmare och vänligare samtid, desto färre ”främlingar”. En av de största hoten mot demokratin är rädslan för de okända. Låt oss välja att konfrontera den rädslan genom denna enkla och vänliga gest av medmänsklighet.
Det kanske börjar med ett: – Hej, Hur mår du?
Från Dig, eller han/hon som sitter bredvid Dig.
Dela gärna denna utmaning med eller utan video då vi önskar att Sverige förblir en av världens bästa och öppnaste länder att leva och bo i även efter Riksdagsvalet den 14 September 2014.
Vi firar Nationaldagen i år med denna utmaning.
Allt du behöver göra är att investera #3minuter.
Det är helt gratis, men samtidigt oändligt värdefullt om du genom ditt initiativ kanske träffa på en människa som blir till en livslång vänskap.
Heja Sverige – Friskt Humör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *